Jak sprawnie i szybko wynająć swój lokal?
inne

Lokal pod gastronomię w Warszawie

Szukając lokalu pod gastronomię w Warszawie, oprócz samego miejsca musisz wziąć pod uwagę również fakt jego zagospodarowania czy wykończenia. Lokal pod lekką gastronomię typu kawiarnia, czy bistro są stosunkowo proste do zaaranżowania, ponieważ wystarczą podstawowe przyłącza i niewielka przestrzeń robocza. Jeżeli jednak chcesz wynająć lokal całkowicie nieprzystosowany do działalności restauracyjnej, będziesz musiał liczyć się z ogromnymi kosztami dodatkowymi i dużym nakładem pracy w celu jego dostosowania.

Co trzeba wziąć pod uwagę, dostosowując lokal pod gastronomię w Warszawie?

Lokale przeznaczone na działalność restauracyjną powinny być dobrze pod nią zaadaptowane. Przede wszystkim, ważne jest dostosowanie lokalu pod względem wymogów Sanepidu, wygospodarowanie osobnej toalety dla personelu i gości, wyposażenie kuchni i bufetu, umiejscowienie separatora tłuszczu, klimatyzatorów, agregatów chłodniczych i wiele innych. W takim wypadku wynajem lokalu pod gastronomię w Warszawie będzie tylko wierzchołkiem góry lodowej.

LOCO Commercial załatwi za Ciebie wszelkie formalności.

Nawiązując współpracę z agencją nieruchomości LOCO Commercial, możesz mieć pewność co do dwóch rzeczy: dostaniesz oferty lokali dostosowanych pod gastronomię w Warszawie oraz zajęcie się przez nas wszelkimi formalnościami związanymi z najmem. Specjaliści zajmą się weryfikacją parametrów technicznych nieruchomości, pomocą w zorganizowaniu niezbędnych pozwoleń, sprawdzeniem istniejących przyłączy czy pomocą ze zdobyciem pozytywnej opinii Sanepidu. W ofercie LOCO Commercial znajdziesz obiekty, które są już w pełni lub częściowo dostosowane pod prowadzenie działalności restauracyjnej. Możesz wybierać spośród lokali pod gastronomię z każdej części Warszawy, z ogródkiem czy przestronną salą restauracyjną. Twoi klienci na pewno to docenią i będziesz cieszył się z sukcesu swojego biznesu.